Byudvikling – debat og analyse

Her finder du udvalgte artikler om byudvikling

Torben Nielsen: Man skal være stærk i troen for at tro på bedre byudvikling lige med det samme
Af Torben Nielsen på Byrummonitor 21. maj 2021
I anledning af udgivelsen af bogen Bedre byskik med 10 dogmer for bedre byskik skrevet af Mette Lis Andersen og Jes Møller.
Læs mere om bogen på Bogværket (forlag).

Kommunen kan købe Lærkesletten og Stejlepladsen fri – uden at det går ud over andet i København
Fra Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside 3.maj 2021
Kommunen kan købe Amager Fælled og Stejlepladsen fri for bebyggelse uden, at det går ud over alt det gode, som kommunen gerne vil bygge, som plejehjem, skoler, institutioner o.l. Det har indenrigsministeriet nu bekræftet. Kommunen kunne har gjort det i 2018 og har stadig penge til at gøre det – uden at det går ud over kommunens anden aktivitet

Amager Fælleds natur er unik for København. Den vil lide skade ved byggeri på Lærkesletten
Fra Danmarks Naturfredningsforenings Københavns afdeling, 30. marts 2021.
Naturen på Lærkesletten er unik for København, og det planlagte byggeri vil føre til tab eller tilbagegang af kommunens sjældne arter, viser notat som Århus Universitet og Københavns Universitet har udarbejdet for Danmarks Naturfredningsforening.
Link til notatet

Boganmeldelse: Forandringens vinde blæser over København og Sjælland
Af Hanne Schmidt på Solidaritet 6.3.2021
Arkitekt Peter Schultz Jørgensen har udgivet en ny bog om følgerne af byudviklingen i København, som alle med interesse for planlægning bør læse: Borgere, politikere, fagfolk og andre som undres eller forfærdes over meget af det, der sker med deres by og region, skriver Hanne Schmidt i denne boganmeldelse.

Kaare Dybvad, hovedstaden skriger på en sammenhængende byudvikling
Af Peter Schultz Jørgensen på Byrummonitor 25.2.2021
I en demokratisk proces med regional planlægning ville man næppe nå frem til, at Lynetteholm er en god idé, skriver arkitekt Peter Schultz Jørgensen, der snart er aktuel med bogen ’Ta’ byen tilbage’, i dette debatindlæg. Han efterlyser mere regional planlægning i hovedstaden.

Københavns byggerier i naturområder vidner om tilfældig planlægning
Af Kaj Thelander Jessen i Byrummonitor 19.2.2021
Coronaen har givet så store begrænsninger i forsamlingsfriheden, at store projekter som Stejlepladsen og Vejlands Kvarter bør sættes på hold,